sekmadienis, rugpjūčio 17

Avižiniai sausainiukai

Panorėjau šiandien kažko greito ir skanaus :) Bendrabutyje, deja, neturiu kočėlo, todėl negaliu bandelėms tešlos kočioti :( O taip norėčiau bandelių...
Kadangi turiu nemažai dribsnių, todėl sumaniau susirasti avižinių sausainių receptą. Manieji dribsniai ne vien avižiniai, bet 5 grūdų. Visgi, sausainiai pavyko skanutėliai :D Draugui jie labai patiko, sausainukų jau nebėra :D


Ingredientai:
13 valgomasis šaukštas avižinių dribsnių,
4 valgomieji šaukštai cukraus,
13 valgomieji šaukštai aliejaus,
3 šaukštų miltų,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
riešutų, saulėgražų, razinų, sezamo sėklų pagal skonį.
Paruošimas:
  • Į dubenėlį sudėkite avižinius dribsnius, cukrų miltus ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite.
  • Į tą patį dubenėlį supilkite aliejų ir išplaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišykite ir palikite keletui minučių, kad dribsniai išbrinktų.
  • Skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Šaukštu ant kepimo popieriaus dėkite masę ir formuokite sausainius, palikdami tarpus tarp jų. Sausainiai turėtų būti pakankami ploni, bet be tuščių tarpelių juose, kitaip jie sutrupės.
  • Šis žingsnis nėra privalomas. Galite į sausainių paviršių įdėti riešutų, saulėgrąžų, sezamo sėklų. Nekepinkite jų, nes jie ir taip apkeps orkaitėje.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  • Kepkite apie 10 minučių, kol sausainių kraštai švelniai paruduos. Kai sausainiai iškeps, ištraukite juos ir palikite keletui minučių, kad atvėstų ir sukietėtų.

Sausainukų receptas iš čia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą