trečiadienis, sausio 26

Popieriniai blogai

Susimąsčiau, ar tie kurie rašo internetinius dienorasščius, blogus, tinklaraščius rašo popierinius dienoraščius? Būtų įdomu sužinoti statistiką.
Manau, kad tik labai maža dalis taip daro. Jei viską parašai popieriniame dienoraštyje, tuomet ką rašyti tinklaraštyje? O jei visas mintis išlieji tinklaraštyje, ką tuomet rašyti dienoraštyje?
Man kelis sykius kilo toks klausimas, kai rašiau savo tinklaraštį. Pradėdavau jį (tinklaraštį) rašyti ir mano galvoje sukdavosi tas klausimas. Niekaip nerasdavau atsakymo. Nustodavau rašyti tinklaraštį ir pasinerdavau į dienoraštį.
Dar ir dabar rašau dienoraštį. Pradėjau būdama maždaug prieš šešis metus. Tačiau, pirmuosius metus dažnai pamiršdavau arba tingėdavau rašyti. Po to ėmiau rašytibeveik kasdien, bet tai tai buvo panašiau į tai ką veikiau per dieną, o ne į dienoraštį. Praėjus dar šiek tiek laiko mano rašymas panašėjo į dienoraštį. Dabar sakydama, kad rašau dienoraštį, neabejoju.
Bet kuo čia dėtas tinklaraštis? Kai kuriomis mintimis norisi pasidalinti, bet nežinau su kuo. Su draugais? Taip, žinoma, tai galima. Tačiau tai kiek kitaip. Nežinau,nei kaip nei kodėl, tačiau manau, kad tai skiriasi.
Taigi, kiek blogerių rašo popierinius dienoraščius?

5 komentarai:

  1. Popierių pakeitė internetas, nes čia yra tų, kurie tave skaito, nors to ir nesako...

    Esmė tame, kad rašydamas tinklaraštį tu niekam nelendi į akis, palieki savo mintis, kurias kai kas tyliai skaito, o kai kas dar ir pataria, bet tavo asmenybės neatskleidžia. O tai išlaisvina, dienoraštis tam ir rašomas-būti neatpažintam ir išgirstam.

    AtsakytiPanaikinti
  2. oho...

    OHO - kiek prirašiusi! :D

    Pritariu Raganiukei :)

    Asmeniškai aš popierinio nerašau. Nesu sau tokia įdomi, kad dar ir užsirašyčiau kas mano galvelėje sukasi, o tuo labiau vėliau dar ir skaityčiau ;D

    AtsakytiPanaikinti
  3. RagaNaite, tinklaraščio pagalba bandau pasidalinti mintimis, kurios, mano nuomone, vertos šiek tiek dėmesio. Beja, puikiai apibrėžei tinklaraščio esmę :)

    ENORCA, didžioji dalis dienoraščių tai tik kasdienybės aprašymai, bet yra ir tokių, kurie mane pačią nustebina :D Tai geras savęs sekimo būdas :) Beto paskaičius kai kurias vietas gali sau nuotaiką pasikelt :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. (kol neperskaičiau Enorcos komentaro, neatkreipiau dėmesio, jog nuotrauka ne nugūglinta, o Tavo pačios daryta. Šitiek daug dienoraščių??? O švenčiausieji)

    ((labai dabar noriu pasidžiaugti, kad per pirmąsias 3 minutes užklydus (!) į Tavo blog'ą radau bene pirmąjį įrašą su galimybe pakomentuoti :D Iš esmės norėjau pasakyt, kad va, Enorcos galingųjų stotelių dėka radau dar vieną dėmesio vertą blog'ą, kuriam va dabar įnirtingai viską iš eilės skaitau ir žaviuosi :o))

    (((kadangi neradau (vėpla apo, vėpla) galimybės pasireikšt po origamių ir apyrankių (kurių, beje, pati turiu/pinu daug) įrašais, skubu pabrėžti susižavėjimą Tamstos rankdarbiais. Beje, negaliu susilaikyt - tas padėkliukas, kurį naudoji kaip foną rankdarbio nuotraukoje, labai fainas :D)))

    Ok, gana skliaustelių.

    Dienoraštį rašiau kažkada caro Cveko laikais, kiek pamenu neturėjau kantrybės baisiai, rašydavau sukčiaudama kas tris dienas pakeisdama datą :/ Bet man dienoraštis patiko vien dėl to, kad jis atrodė kaip dienoraštis :D Pati iš kažkokio itin storo ir neperlenkiamo kartono padariau viršelį, apipaišiau jį anuomet madingom kaukolėm, įvairiais protesto akcijom tinkamais šūkiais... Kai baigėsi lapai, norėjau palikt, galvoju, bus ką paskaityt, bet labai ekspromtiškai išmečiau į popieriaus rūšiavimo konteinerį :D

    O šiaip, mano didžiu manymu, tinklaraštis (bent jau man) yra lygus dienoraščiui. Ateina tokių momentų, kai neturi šalia tos knygutės kaukolėtu viršeliu, ir tada atpili visą širdgėlą ton elektroninėn erdvėn, ir visai būna švilpt, skaitys ar ne kas nors :/

    Uf, pirštus paskaudo :o

    AtsakytiPanaikinti
  5. Apo, nesi vėpla, čia aš išsiblaškius ir nepastebėjau, kad kažkoks kvailas nustatymas neleidžia komentuoti naujų įrašų...
    Padėkiukas (tiksliau tai mano baldų paviršius :) tiesiog senukuose nusipirkau lipnios plėvelės, ar kaip ten ji, ir apklijavau bjaurius paviršius ;)) tai tam, kad daiktai gerai atrodytų ir nebūtų jokio šlamšto aplink xD... Asmeniškai mane tai nervina, tai pati stenguos taip nedaryt.
    Šiuo metu pradėjau konstruotis dienoraščius iš sąsiuvinių, kartono ir įvairių iškarpų :) Jie daug mielesni negu paprasti sasiuviniai ;D

    AtsakytiPanaikinti